wat vinden jongeren van de EU?

Zoekmachines

Transparantie op het internet wordt mogelijk gemaakt door zoekmachines als Google en Yahoo. Door zoekmachines is alle informatie beschikbaar voor de consument. Men kan ten alle tijden een zoekmachine raadplegen om zo informatie te achterhalen over bijvoorbeeld een bedrijf of een product

>lees meer

Problemen bij Europese jongeren

Jongeren krijgen gedurende hun jeugd te maken met vele verschillende problemen. Deze kunnen ze zelf gevormd hebben, maar in sommige gevallen zijn ze ook slachtoffer van de maatschappij. Jongeren moeten in hun jeugd op een positieve manier en een correcte manier gevormd worden. Helaas is

>lees meer

Besparingen van jongeren

Jongeren besparen weinig in hun jeugd. Het geld dat zij verdienen met hun bijbaan of het geld dat zij ontvangen van hun ouders wordt vaak in een korte periode uitgegeven. Jongeren hebben vele uitgaven waaraan zij niet van af kunnen weren. Tevens is de druk groot vanuit sociaal oogpunt.

>lees meer

Vergelijken

Het vergelijken van producten en diensten om zo de beste keuze te maken wat betreft de aankoop. Dit is ontzettend toegenomen nadat de markt meer transparant werd. Voorheen had een consument nooit echt een volledig beeld van het aanbod en de kwaliteit hiervan. Dit is nu veranderd. Via ve

>lees meer

Visie op zorg

In de Europese Unie, en in ons land, gaan veranderingen (helaas) gepaard met bezuinigen. Zo ook in de zorgsector. De gemiddelde jongere heeft hier waarschijnlijk nog niet zo veel last van. Hij of zij heeft weinig zorg nodig en wanneer die wel nodig is zullen de ouders hoogstwaarschijnlijk betalen of zorgen dat er een goedkope basis zorgverzekering (tip: Web zorg, de zorgverzekeringen vergelijker) is geregeld. Toch is het niet verkeerd om hierbij stil te staan. Vroeg of laat zullen zij namelijk toch te maken krijgen met zorg, of het nu voor hunzelf is of voor een ander. Even alle zorgverzekeringen vergelijken is dan zeker aan te raden. Zo is het vinden van de best passende zorgverzekering ook een goede methode om geld te besparen.

Jeugdzorg naar gemeenten

Één verandering van de Nederlandse zorg is onvermijdelijk van een groot deel van de jongeren: de decentralisering van de jeugdzorg. De jeugdzorg gaat van de provincies naar de gemeenten en de jongeren die zelf jeugdzorg (nodig) hebben kunnen deze verandering niet ontkomen. Zij zullen dan ook een meer uitgesproken mening over dit onderwerp hebben dan andere jongeren. In andere Europese landen is de jeugdzorg anders dan in Nederland en dus zullen ook de meningen van de jongeren hierover verschillen. Wat in ieder geval wel hetzelfde is, is dat steeds meer jongeren in heel Europa meer gespecialiseerde zorg nodig hebben.

Leeftijdsgrens verhoogd: nieuwe alcoholwet

Een andere verandering van de zorg is de verhoging van de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak van 16 naar 18. Dit is echter een verandering waar de jongeren een meer uitgesproken mening over hebben. Zo is er een Facebookpagina ontwikkelt waarop jongeren protesteerden tegen de invoering van deze nieuwe alcoholwet. Andere jongeren denken dat het alleen maar averechts werkt omdat dingen altijd spannender zijn wanneer het niet mag. Nu er ook een leeftijdsgrens aan energiedranken gesteld dreigen te worden beginnen jongeren zich ook daarover uit te spreken.

Meer info over zorgverzekeringen in dit artikel zorgverzekering voor buitenlanders op het Noord-Holland tourist portaal.